• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp verlengt bij Liverpool: "Dit is het begin van een mooie reis"

  Jürgen Klopp blijft tot 2022 hoofdcoach bij Liverpool.

  Nog geen jaar nadat Jürgen Klopp bij Liverpool de ontslagen Brendan Rodgers was komen vervangen, ondertekent de 49-jarige Duitser al een nieuw langdurig contract van maar liefst zes jaar. "Hem geen lang contract geven, zou onverantwoord zijn", luidt het bij de club van Mignolet, Benteke en Origi.

  Met een contractverlenging van zes jaar voor coach Klopp wil Liverpool een duidelijk signaal stellen. Hoofdeigenaar John Henry en voorzitter Tom Werner zijn unaniem.

  "Wanneer je zoals met Jürgen een individu in huis hebt met zoveel kwaliteit, is het een volkomen logische keuze om hem voor een lange termijn vast te leggen. Het niet doen zou onverantwoord zijn."

  Nochtans vallen de resultaten onder Klopp voorlopig tegen. Liverpool beëindigde het seizoen op een teleurstellende achtste plaats en verloor de finale van de League Cup tegen Manchester City. De grootste ontgoocheling kwam er in de finale van de Europa League, waarin Sevilla duidelijk te sterk bleek.

  Maar prestaties zijn voor Werner en Henry niet van doorslaggevend belang.

  "De grootste motivatie achter deze beslissing is de drang van Jürgen naar algemene verbetering en ontwikkeling. Met Klopp hebben we iemand die steeds verder kijkt dan zijn eigen behoeften en de club op de eerste plaats zet."

  "De ideeën en plannen die hij heeft voor het voetbal, prikkelen ons en we geloven dat een verlengd verblijf van Jürgen bij ons de organisatie ten goede zal komen. We hebben vertrouwen in elkaar en daar is deze contractverlenging het logische gevolg van."

  Klopp: "Connectie met deze speciale plaats is ongelooflijk"

  Jürgen Klopp, die ook assistenten Zeljko Buvac en Peter Krawietz mag houden, is uiteraard heel tevreden.

  "Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoe vereerd Zeljko, Peter en ikzelf zijn met deze overeenkomst. We zijn nog maar aan het begin van een mooie reis en om al zo een connectie te hebben met deze speciale plaats is ongelooflijk."

  "Ik ben de eerste om te erkennen dat dit vertrouwen van de club gepaard gaat met een grote verantwoordelijkheid. In onze carrières hebben we altijd geprobeerd teams beter te maken en supporters te plezieren."

  "Het is fantastisch om te zien dat de club daar even gedreven in is dan ikzelf."