• home
 • video
 • pas verschenen

  Half miljoen handtekeningen om alle Russische EK-spelers te weren

  Bondscoach Leonid Sloetski heeft het zinkende Russische ship al verlaten.

  Het dramatisch verlopen EK laat diepe sporen na in Rusland. Op de website Change.org ondertekenden al bijna 500.000 misnoegden een petitie om alle Russische EK-spelers voortaan uit de nationale selectie te laten.

  Vanuit Russisch oogpunt is het Europees kampioenschap een aaneenschakeling van miskleunen geworden. Na een weinig opwindend gelijkspel tegen Engeland en nederlagen tegen Slovakije en Wales moest Rusland na de groepsfase met de staart tussen de benen huiswaarts keren.

  Tot overmaat van ramp maakten ook de Russische supporters geen goede beurt, diende bondscoach Sloetski zijn ontslag in én maakten spelers Aleksander Kokorin en Pavel Mamajev het afgelopen week te bont in een nachtclub.

  Allemaal uiterst negatieve signalen met het WK 2018 in Rusland voor de boeg, waarop burger Anton Khassanov tot actie overging. Hij richtte een petitie op, die tot dusver al bijna een half miljoen keer ondertekend werd.

  "We willen dat alle leden van de selectie 2016 uitgesloten worden", aldus de initiatiefnemer. "Zij hebben onze hoop niet gerechtvaardigd en ze zijn uit de gratie van het volk gevallen."

  Het is nog maar zeer de vraag of de nieuwe Russische bondscoach ook daadwerkelijk met de bezem door de huidige kern zal durven gaan.