• home
 • video
 • pas verschenen

  Guinee denkt aan Paul Put als bondscoach

  Put zit sinds januari zonder werk.

  De Belgische trainer Paul Put wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Guinee. De Antwerpenaar staat op een shortlist van vijf kandidaten die het Afrikaanse land bekendmaakte. Daarop staat ook onder anderen de Duitser Gernot Rohr (ex-Bordeaux).

  Guinee zoekt een opvolger voor de Fransman Luis Fernandez. Die stapte in mei op, nadat hij er niet in geslaagd was om met het West-Afrikaanse land een ticket voor de Afrika Cup van 2017 te pakken.

  Behalve Put maken ook de Duitser Gernot Rohr, de Guineeër Mohamed Kanfory Bangoura en de Fransen Bernard Simondi en Jean-Marc Nobili kans om de nieuwe bondscoach van Ibrahima Conté en Idrissa Sylla (beiden Anderlecht) te worden.

  Put verwierf in Afrika vooral naamsbekendheid door zijn uitstekende prestaties met Burkina Faso. Met dat land bereikte hij in 2013 de finale van de Afrika Cup. Daarin was Nigeria evenwel te sterk.

  Put zit zonder job sinds hij in januari ontslagen werd als bondscoach van Jordanië. In België trainde hij onder meer Verbroedering Geel, Lokeren en Lierse. Bij die laatste club was hij een spilfiguur in de omkoopzaak rond gokchinees Zheyun Ye.