• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Hoop op fitte Kompany, want is uitstekende speler"

  Guardiola: "Ik wil me bewijzen in de Engelse competitie."

  Pep Guardiola hoopt Vincent Kompany dit seizoen weer te kunnen inschakelen in het hart van de verdediging van Manchester City. Dat heeft de trainer gezegd op zijn eerste persconferentie. "Hij is een fantastische centrale verdediger, dus ik hoop dat hij fit geraakt."

  Een uitgesproken ambitie heeft Guardiola niet in zijn eerste seizoen bij Manchester City. Meer dan "ik wil de fans trots maken", liet de Spaanse trainer niet los. Maar ambitieus is hij vast en zeker.

  "Het is heel moeilijk om vier of vijf wedstrijden op een rij te winnen in de Premier League, dus dat is onze uitdaging. Ik wil mezelf hier ook bewijzen. Ik had comfortabel bij Bayern München kunnen blijven, maar het was het juiste moment om te verhuizen."

  "Ik wil bewijzen dat je met het voetbal dat ik graag zie ook succes kan boeken in de Premier League. Zeker tegen alle geweldige trainers in deze competitie. Dat zal me naar een hoger niveau stuwen."

  "Uiteraard willen we ook onze kern versterken, maar het is nu niet het moment om over transfers te praten. Ik hoop wel dat Vincent Kompany fit geraakt. De laatste twee jaar heeft hij niet veel wedstrijden gespeeld, maar hij is een fantastische centrale verdediger."

  "Hopelijk spelen we goed, winnen we veel wedstrijden en zijn de fans tevreden. Het is te vroeg om te zeggen hoe alles gaat lopen, maar ik heb hoge verwachtingen."