• home
 • video
 • pas verschenen

  Galatasaray geeft Sneijder een monsterboete (om hem weg te pesten?)

  Wesley Sneijder mag wellicht zijn spaarpotje openbreken.

  Wesley Sneijder moet 2,3 miljoen euro ophoesten aan zijn Turkse club Galatasaray, omdat hij vorig seizoen te veel gele kaarten incasseerde. Volgens Sneijders makelaar wil Galatasaray af van de Nederlandse middenvelder.

  Wesley Sneijder werd vorig seizoen elf keer op een gele kaart getrakteerd in Turkije en dat komt hem nu wel heel duur te staan.

  Wegens "het onjuist vertegenwoordigen van de club" krijgt hij een boete van 2,3 miljoen euro aangesmeerd. Ook 12 andere spelers van Galatasaray mogen om dezelfde reden in hun geldbuidel tasten.

  Sneijder werd drie jaar geleden met luide trom binnengehaald in Istanbul, maar nu lijkt het Nederlands-Turkse huwelijk op sterven na dood. Sneijder zelf reageert opvallend rustig. "Aan de boete hecht ik weinig belang. Het spijt me zeer voor wat er gebeurd is. Ik weet niet hoe het nu verder moet", vertelde hij aan de Turkse zender NTV.

  Sneijders makelaar Guido Albers gaf wel van jetje: "Galatasaray treitert Wesley weg. Met de boete maakt de club gewoon duidelijk dat Wesley moet vertrekken. Als een club zich op deze manier opstelt, is een transfer doorgaans de uitkomst."

  Op de Twitter-accounts van Sneijder en Galatasaray lijkt er geen vuiltje aan de lucht: