• home
 • video
 • pas verschenen

  Fraudeonderzoek tegen Neymar stopgezet

  Neymar blijft buiten schot in de fraudezaak.

  De Braziliaanse voetballer Neymar kan opgelucht ademhalen. Het Spaanse hooggerechtshof maakte vandaag immers bekend dat het fraudeonderzoek dat tegen hem liep, wordt stopgezet. De Spaanse rechter Jose de la Mata besloot geen gevolg te geven aan de klacht die de Braziliaanse investeringsgroep DIS indiende.

  De transfer van Neymar van Santos naar Barcelona is al ruim een jaar het onderwerp van een juridisch onderzoek. DIS diende een klacht in omdat er onregelmatigheden zouden zijn gebeurd bij de overgang. Maar het hooggerechtshof oordeelde nu dus dat dat niet het geval was.

  Barcelona kocht Neymar in 2013 over van Santos voor de officiële som van 57,1 miljoen euro. Maar volgens DIS, dat ten tijde van de transfer veertig procent van de eigendomsrechten van Neymar bezat, lag dat bedrag in werkelijkheid een flink stuk hoger.

  Ook het onderzoek dat liep tegen Neymars vader en makelaar Neymar Da Silva Santos, Sandro Rossell (ex-voorzitter Barcelona) en Odilio Rodrigues (ex-voorzitter Santos) werd stopgezet.

  In juni betaalde Barcelona al een boete van 5,5 miljoen, maar het geschil met DIS moest nog worden afgehandeld. Dat is nu dus gebeurd.