• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO: Franse jongeren verstoren de orde na zege tegen Duitsland

  Het was een wilde nacht in Parijs.

  De kwalificatie voor de finale van het EK heeft heel wat losgemaakt bij de Franse bevolking. Op de Champs-Elysées, de bekendste straat van Parijs, mondde de vreugde na de wedstrijd uit in rellen tussen verschillende groepen jongeren en de aanwezige ordediensten.

  Na de met 0-2 gewonnen halve finale tegen Duitsland troepten honderden mensen samen op de Champs-Elysées in Parijs. De uitzinnige "vreugde" van de supporters zorgde al snel voor heel wat incidenten.

  De Franse nationale politie, die aanwezig was om de orde te bewaren, werd door verschillende groepen jongeren bekogeld met flesjes en Bengaals vuurwerk. Er werden ook vuilnisbakken in brand gestoken en verschillende autoruiten overleefden de wilde (feest)nacht niet.

  Onder hevig boegeroep grepen de ordediensten in met traangas. De Champs-Elysées werd volledig ontruimd, waarna de rust in Parijs terugkeerde.

  Foto's van de incidenten: