• home
 • video
 • pas verschenen

  Feyenoord haalt Australische doelman binnen om Vermeer te vervangen

  Jones was tussen 2013 en 2015 tweede doelman na Mignolet bij Liverpool.

  De Nederlandse topclub Feyenoord heeft snel gereageerd op de zware blessure van doelman Kenneth Vermeer. De 34-jarige Australiër Brad Jones moet hem vervangen. Vermeer scheurde dinsdag op training zijn achillespees en is minstens tot de winterstop out.

  "Na de zware blessure van Kenneth Vermeer moesten we snel reageren, ook omdat tweede doelman Warner Hahn nog enige tijd uitgeschakeld is", reageert technisch directeur Martin van Geel

  "Met Pär Hansson en Justin Bijlow beschikten we over nog maar twee fitte keepers, in onze ogen onvoldoende om een seizoen met veel competitie-, beker- en Europa League wedstrijden mee in te gaan. Daarom zijn we direct op zoek gegaan naar een ervaren doelman, die we met Brad hebben gevonden."

  "Brad Jones brengt veel routine met zich mee", vervolgt Van Geel. "Dankzij het halfjaar bij N.E.C. kent hij de Eredivisie en daarnaast heeft hij ervaring op internationaal niveau, mede dankzij zijn Liverpool-periode."

  Jones is een viervoudig Australisch international, die nagenoeg zijn hele carrière in Engeland speelde. Jones lag onder contract bij Middlesbrough en Liverpool, waar hij tussen 2013 en 2015 de doublure was van Simon Mignolet.

  Vorig seizoen speelde hij de eerste zes maanden voor de Engelse derdeklasser Bradford City om na nieuwjaar het doel van NEC te verdedigen.

  Tweet Feyenoord: