• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Zal in 2017 niet meer bij Giant-Alpecin rijden"

  Degenkolb onderhandelt met twee teams.

  John Degenkolb is aan zijn laatste maanden bij Giant-Alpecin bezig. De manager van de 27-jarige Duitser maakte vandaag bekend dat de onderhandelingen tussen Degenkolb en de Duitse ploeg afgesprongen zijn. "Ik onderhandel nu met twee andere teams", zo klinkt het.

  John Degenkolb rijdt sinds 2012 in dienst van de Duitse ploeg, maar na vier jaar scheiden de wegen dus. "Ik wil het hele team bedanken, maar toch vooral mijn ploegmaats. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als renner", zegt Degenkolb.

  In het shirt van de Duitse ploeg won Degenkolb in 2015 onder meer Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo. "Ik ben trots dat ik die twee klassiekers heb kunnen winnen als renner van Giant-Alpecin. Ik heb schitterende momenten beleefd bij de ploeg en enkele goede vrienden gemaakt."

  Op dit moment onderhandelt Degenkolb met twee nieuwe ploegen. "Maar daarbij gaat het over veel meer dan alleen geld. Voor het einde van deze Tour wil ik de knoop doorhakken. Begin augustus zal ik mijn nieuwe ploeg bekendmaken."

  Voor Degenkolb is het voorlopig een seizoen om heel snel te vergeten. De Duitser werd in januari zwaar aangereden op training. Degenkolb verloor ei zo na een vinger en zag zijn voorjaar helemaal in rook opgaan.