• home
 • video
 • pas verschenen

  Clattenburg krijgt met EK-finale derde grote finale van het seizoen

  Voor Clattenburg is het de vierde wedstrijd op het EK.

  Mark Clattenburg is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de EK-finale tussen Portugal en Frankrijk. Voor de 41-jarige Engelsman is het al de derde grote finale van het seizoen.

  Clattenburg, een voormalig elektricien, fluit in het Stade de France zijn vierde wedstrijd van het toernooi. In de groepsfase leidde hij België-Italië en Tsjechië-Kroatië in goede banen, in de achtste finales floot hij Zwitserland-Polen.

  Voor Clattenburg is het al de derde grote finale van het seizoen. Ook in de FA Cup-finale tussen Manchester United en Crystal Palace en in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid had hij de leiding.