• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Grote ploegen onderschatten Van Avermaet"

  Bakelants had het gezelschap van vier landgenoten in de kopgroep.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jan Bakelants was in de eerste Pyreneeën-rit een van de vijf Belgen die deel uitmaakten van de riante kopgroep, onder wie gele trui Van Avermaet. Net voor de top van de Col d'Aspin werd hij gegrepen door het peloton. "Vandaag heeft niet veel opgeleverd."

  Jan Bakelants (AG2R) zat tot aan de slotklim in de kopgroep en vertelt aan Sporza hoe die tot stand kwam. "De kopgroep bestond uit veel sterke renners. We vertrokken op een lastig moment, want we zaten net op een hellend stuk."

  "Cummings (de latere winnaar) gooide daar al meteen zijn kaarten op tafel en we wisten dus wie we in het oog moesten houden."

  "Het was ook bijzonder dat Van Avermaet als gele trui mee in die ontsnapping zat. Ik vind toch dat de andere ploegen hem onderschatten, want nu loopt hij opnieuw uit in het klassement. Wie weet behoudt hij de gele trui wel tot aan de rustdag."

  "Het was al snel duidelijk dat de kopgroep nog voor de slotklim uiteen zou spatten. De groep was te groot en de ene demarrage volgde de andere op."

  "Ik was zelf nog altijd geen honderd procent door mijn eerdere val in de Tour, waardoor ik te weinig en vooral te laat heb gereageerd."

  "Op dat moment reden al verschillende groepjes voor me uit. Op een kilometer van de top werd ik dan gegrepen door het peloton. Op die manier heeft het vandaag allemaal niet veel opgeleverd."

  "Ik moet realistisch zijn: ik kon vandaag niet beter"

  Bakelants ondervindt nog steeds hinder aan zijn knie na zijn val in de openingsetappe. "Het zit allemaal wat scheef, mijn knie, mijn rug. Dat is natuurlijk normaal. Ik had maar niet moeten vallen."

  Bakelants had zich graag op een andere manier willen tonen. "Je moet de kansen grijpen wanneer ze zich voordoen. Vandaag was zo'n kans, maar ik moet realistisch zijn, ik kon vandaag gewoon niet beter."