• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke over sprintgeweld: "De sprekers zijn niet de veiligste renners"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) is tijdens de eerste dagen van de Ronde van Frankrijk een schakel in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. Peter Sagan kaartte eerder deze week een gebrek aan respect in het peloton aan, iets wat Vanmarcke bevestigt. "Ik ben blij dat er nog maar weinig valpartijen gebeurd zijn."

  Peter Sagan (Tinkoff) en Bernhard Eisel (Dimension Data) hadden het deze week over de risico's in het peloton. "Het zijn vooral de ploegtactieken in de finale die de boel verzieken", klonk het in koor.

  Sep Vanmarcke heeft in deze Tour een rol in de sprinttrein van Nederlands kampioen Dylan Groenewegen verworven en bevestigt het risicovolle karakter van een massasprint.

  "Het is heel hectisch, op de limiet", zegt Vanmarcke aan Sporza. "Maar de renners die het woord nemen, zijn daarom niet de veiligste renners in het peloton."

  "Het is een hoopje hectiek. Iedereen wil vooraan zijn plaats bemachtigen met een aantal renners. Ik ben blij dat er nog maar weinig valpartijen gebeurd zijn en ik hoop dat dat zo blijft."