• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet sms't naar schoonbroer Verbrugghe: "Merci, maat"

  Ook Rik Verbrugghe was blij met de zege van Van Avermaet

  Ook bij IAM Cycling toonden ze zich tevreden met de ritzege van Greg Van Avermaet. De Zwitserse ploeg heeft met schoonbroer Rik Verbrugghe en trainingsmakker Oliver Naesen een duidelijke link met de nieuwe gele trui. De twee reageerden vandaag op Van Avermaets glansprestatie. "Greg is geen gewone."

  IAM-ploegleider Rik Verbrugghe glunderde vanochtend bij Carl Berteele: "Natuurlijk ben ik een trotse schoonbroer. Hij rijdt vandaag rond in de gele trui en dat is er niet zovelen gegeven. En dan nog eens de manier waarop, dat is grote klasse."

  "We sms'en veel, bijna elke ochtend of avond. Hij vraagt altijd mijn advies over de etappe. Gisteren wist hij niet goed wat hij moest doen. Hij vroeg me wat beter zou zijn: meegaan in de ontsnapping of wachten op de aankomst."

  "Ik raadde hem aan om af te wachten wie er allemaal mee zou schuiven in de ontsnapping. Met Majka was er iemand mee uit een grote ploeg en dat speelde uiteindelijk in zijn voordeel."

  Tijdens de etappe was Verbrugghe nochtans niet helemaal tevreden: "Ook wij hadden zes renners die mochten meespringen, maar om een of andere reden hebben ze het niet gehaald. Ze hebben geluk dat Greg mee was, anders was ik misschien zo mild niet geweest in de ploegbus."

  "Of ik gisterenavond een sms kreeg? Hij stuurde me: "Merci, maat." Greg heeft laten zien dat hij een renner is die het hoogste niveau aankan. Hij bewijst met zijn prestatie van gisteren dat hij ook in Rio zijn kans kan gaan. Ik acht hem zeker ook in staat om het geel te houden tot na de rit over de Col d'Aspin."

  Oliver Naesen over de Parelvissers: "Greg is veruit de beste"

  Oliver Naesen vormt samen met Greg Van Avermaet en onder meer Preben Van Hecke het trainingsgroepje "De Parelvissers". De West-Vlaming getuigt: "Greg is veruit de beste en iedereen kijkt op naar hem. Ik ben altijd een beetje vereerd om met hem te gaan trainen."

  "We wonen met een aantal renners op twee kilometer van elkaar. 's Ochtends spreken we af en dan rijden we naar elkaar toe. Meestal kiezen we dan uit een aantal vaste omlopen, want echt veel inspiratie hebben we eigenlijk niet."

  "We amuseren ons en het is plezant. We koersen wat tegen elkaar en wisselen de nieuwtjes uit, maar het is ook geen vrouwenclubje, hé", besloot Naesen met een kwinkslag.

  Herbeluister hier het interview met Oliver Naesen: