• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet over tweede leeuwtje: "Misschien moet ik "een tweede kleine" maken"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet mocht na een zorgeloze dag in de gele trui een nieuw exemplaar ophalen. De BMC-Belg kreeg meteen ook een tweede leeuwtje, een populair hebbeding bij de renners. Van Avermaet lachte zijn tanden bloot bij de vraag voor wie het tweede leeuwtje zal zijn.

  Dochtertje Fleur, vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk geboren, zal het leeuwtje van gisteren krijgen. Maar voor wie is de tweede knuffel, die elke dag aan de gele trui overhandigd wordt?

  "Ik moet misschien "een andere kleine" maken", vertelde Greg Van Avermaet met een stralende glimlach aan Sporza. "Dan weet ik aan wie ik het leeuwtje moet geven. Het is altijd leuk om zo'n knuffel te krijgen."

  Hoe heeft Van Avermaet zijn eerste dag in het geel beleefd? "Het was heel mooi. Ik kon me geen betere dag voorstellen: het was mooi weer, er was weinig wind en er waren veel Belgische toeschouwers. Het was perfect."

  Wat verwacht de leider van de etappe van morgen? Op weg naar Lac de Payolle is de Col d'Aspin (1e categorie) een stevige hindernis. "Het wordt een heel lastige rit", voorspelt Van Avermaet.

  "Mijn benen voelden vandaag niet aan zoals het moest zijn. Ik hoop dat ik morgen beter hersteld zal zijn. Ik heb een voorsprong van 5 minuten. Als ze aanvallen, dan zal ik mijn tempo moten zoeken en moet ik zien waar ik uitkom."

  Foto's van de eerste gele dag van Greg Van Avermaet