• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Cavendish is momenteel gewoon de sterkste sprinter"

  Het wil maar niet lukken voor André Greipel in deze Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Het wil maar niet lukken voor André Greipel in deze Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Lotto-Soudal blijft na vier sprintersritten met lege handen achter. "Onze trein heeft niet 100 procent gewerkt", analyseert ploegmanager Marc Sergeant de sprint van de zesde etappe.

  "Op 300 meter van de aankomst zat André Greipel nog vrij goed. Hij zat links en dacht dat ze zouden aanzetten. Maar dat gebeurde niet. Een hele zwerm met Kittel en Cavendish snelde hem voorbij", legt Marc Sergeant uit.

  "De trein heeft ook niet 100 procent gewerkt om André in een ideale positie te brengen. Ze lagen een beetje uit elkaar. Deze Tour is een beetje hectisch, maar Cavendish heeft anderzijds wel zijn derde etappe gewonnen."

  "Cavendish is momenteel de sterkste sprinter. Vorig jaar was André dat, dit jaar is Cavendish dat. Dat is altijd zwaar om te verteren, maar er komen nog kansen. Pas dinsdag volgt een nieuwe sprintersrit, maar de komende ritten openen kansen voor anderen."