• home
 • video
 • pas verschenen

  Seedorf zet trainerscarrière voort bij Chinese tweedeklasser

  Seedorf kiest voor een avontuur in China.

  De Nederlander Clarence Seedorf heeft een nieuwe club gevonden. De 40-jarige ex-international zet zijn trainerscarrière voort bij de Chinese tweedeklasser Shenzhen FC. Seedorf zat zonder club nadat, hij in 2014 door Milan was bedankt voor bewezen diensten.

  De voormalige speler van onder andere Real Madrid en Milan tekende een contract voor één seizoen bij de Chinese club. Daar krijgt hij onder meer Aboubakar Oumarou onder zijn hoede. De Kameroense spits verdedigde tussen 2013 en 2015 de kleuren van Waasland-Beveren.

  Seedorf stopte in 2014 met voetballen en kon al snel als trainer aan de slag bij Milan. Maar dat avontuur werd geen onverdeeld succes. De Nederlander kon de Milanezen niet naar Europees voetbal leiden en werd na amper zes maanden de laan uitgestuurd.

  Met Felix Magath, Fabio Cannavaro en Ciro Ferrara lopen er al enkele bekende trainers rond in China. Seedorf wordt dus de volgende in dat rijtje. De viervoudige winnaar van de Champions League leidt vandaag al zijn eerste training.