• home
 • video
 • pas verschenen

  Oma Van Avermaet: "Greg blijft altijd zo eenvoudig"

  Vorig jaar bracht Sporza Radio daags na de ritzege van Greg Van Avermaet in Rodez een bezoekje aan de familie van de BMC-renner. Dit jaar klopte Hermien Vanbeveren aan bij oma Celestine. "Het was zenuwslopend, ik dacht dat Greg het niet zou houden", vertelde een nog altijd zeer geëmotioneerde oma Van Avermaet.

  "Het was hectisch, ik kan het niet beschrijven", vertelt Celestine, oma van Greg Van Avermaet, daags na de gele triomf van haar kleinzoon aan Sporza. "Ik ben heel trots, echt waar. Zeker omdat Greg zo eenvoudig blijft bij al die dingen. Dat siert hem."

  "De finale was zenuwslopend. Ik dacht dat hij het niet zou houden. Ik had naar buiten kunnen lopen, maar ben toch blijven zitten. Maar die laatste kilometers duurden en bleven duren."

  "Wat ik na de aankomst gedaan heb? Ik heb geweend, want ik kan het nog altijd niet geloven. Greg is de beste renner van de wereld en heeft zo'n goed karakter. Hij is vriendelijk voor iedereen. Eigenlijk is hij te braaf voor de koers."

  "Ik laat Greg met rust"

  Heeft oma Van Avermaet haar kleinzoon al gehoord? "Neen, ik laat hem met rust. Greg heeft al genoeg aan zijn hoofd. Hopelijk kan hij zijn gele trui nog enkele dagen behouden. De etappe van vandaag zal ik alvast veel rustiger beleven."

  Beluister de reportage met de oma van Greg Van Avermaet