• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog steeds geen opgave in de Tour: een unicum?

  In het peloton rijden nog altijd 198 renners rond.

  Zes etappes na de Tourstart rijdt het peloton nog steeds "au grand complet" rond. Van de 198 gestarte renners heeft dus nog niemand opgegeven. Het inspireerde Bauke Mollema (Trek) om openlijk te vragen hoever we moeten teruggaan in de geschiedenis om hetzelfde vast te stellen.

  "Ik surfte van wiel naar wiel, het was beangstigend", wist ritwinnaar Mark Cavendish vandaag te vertellen na zijn overwinning. Ondanks de angst gebeurden er in deze etappe opnieuw geen valpartijen.

  Het is opvallend hoe weinig (zware) valpartijen er in deze Tour te noteren vallen. Enkel Alberto Contador, Michael Morkov en Sam Bennett hebben de afgelopen dagen de zware gevolgen van een valpartij aan den lijve ondervonden. Verder zijn er ook weinig of geen renners die te kampen hebben met zware ziekteverschijnselen.

  Na zes etappes rijden we dus nog steeds rond met de 198 gestarte renners. Volgens statistici is dit de eerste keer sinds 1990, maar het zou zelfs kunnen dat dit de eerste keer is in de hele Tourgeschiedenis.

  Sam Bennett en Michael Morkov zullen het graag horen, zij kregen ondertussen de nodige steun van hun mederenners om toch maar vol te houden in deze Ronde van Frankrijk.

  Bennett en Morkov zijn de enigen die het voorlopig moeilijk hebben gehad:

  Video player inladen ...