• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Het overwicht van een sprinttrein ontbreekt"

  "Op het frontale beeld was opnieuw bijna niet te zien wie gewonnen had."

  Marc Cavendish was vandaag goed voor zijn derde sprintzege in de Tour. De Brit vertelde na afloop dat hij "van wiel naar wiel surfte" en dat is ook Michel Wuyts niet ontgaan. "De sprinters komen weer vroeg alleen te zitten."

  "Op het frontale beeld was het vandaag opnieuw bijna niet te zien, wie gewonnen had", begint Michel Wuyts zijn verhaal. "Maar als Cavendish zijn vuist balt, dan weet je dat hij gewonnen heeft. Als het niet zo is, dan zal hij er zich niet aan wagen om zichzelf uit te roepen tot winnaar."

  "De sprinters komen weer vroeger alleen te zitten. En dat gebeurt veel sneller dan twee à drie jaar geleden. In die periode moest een sprinter enkel het voorbereidende werk van zijn treintje afwerken."

  "Mijn moment van de dag is dan ook een moment dat er niet komt, namelijk het duidelijke overwicht van een sprinterstrein. Vandaag had ik gedacht dat we eindelijk de overmacht van de Lotto-trein zouden zien, maar dat is niet gebeurd."

  Herbekijk hier nog eens de laatste kilometer, zonder overheersende sprinttrein: