• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona snelt Argentijnse bond te hulp: "Het is nog steeds dezelfde maffia"

  Maradona wil mee de problemen binnen Argentijnse voetbalbond aanpakken.

  Het is hommeles binnen de AFA, de Argentijnse voetbalbond. Toch is er nog geen reden tot wanhoop, want voetbalicoon Diego Maradona heeft er nu persoonlijk zijn diensten aangeboden. "De AFA is één grote maffia, we moeten streven naar een zuivere voetbalorganisatie."

  Het vertrek van bondscoach Gerardo Martino, Lionel Messi die zijn afscheid als international aankondigt en de wil van heel wat grote clubs om binnen de AFA een aparte professionele liga op te richten: het zijn de oorzaken van de grootste crisis binnen het Argentijnse voetbal sinds zijn ontstaan.

  De bond staat momenteel onder toezicht van inspecteurs van de FIFA om een einde te maken aan de chaos.

  Ook de excentrieke Diego Maradona wil nu helpen om orde op zaken te stellen. De 91-voudige international heeft zopas zijn diensten aangeboden bij de AFA, maar voorlopig is het water nog diep tussen de ideeën van de voetballegende en de gedachten van de FIFA.

  "Ik was gekomen om over voetbal en de problemen binnen de AFA te praten, maar onze eerste bijeenkomst werd plotseling afgebroken."

  "Niemand stopt een vergadering met mij. Het doet me pijn aan het hart om dit te zeggen, maar de voorstellen tot hervorming van FIFA-voorzitter Infantino zijn voor mij onvoldoende. Daar zeg ik neen tegen."

  "Ik pleit voor een zuivere en transparante Argentijnse bond. Vandaag is het nog steeds een grote maffia."

  Wat met Olympische Spelen?

  Over een maand gaan in Rio de Janeiro de Olympische Spelen van start. Met welke ploeg en of de Argentijnen daar überhaupt zullen aantreden, is nog een groot vraagteken.

  Gerardo Wertheim, voorzitter van het Argentijns olympisch comité, stelt dat er vijftig procent kans is dat de Argentijnse ploeg niet te bewonderen zal zijn in Rio. Met Julio Olarticoechea werd alvast een nieuwe selectieheer aangesteld. De oud-international schitterde in 1986 nog op het WK met Argentinië.

  Bovendien willen veel Europese clubs hun Argentijnse sterren niet naar de Spelen laten vertrekken. Tot die spelers behoren onder anderen Paulo Dybala van Juventus en Mauro Icardi van Inter Milaan.