• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Eigenlijk trekt Kittel de sprint aan voor Cavendish"

  Lefevere vindt dat zijn renners te lang gewacht hebben.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Lefevere vindt dat zijn renners te lang gewacht hebben.

  Video player inladen ...
  Patrick Lefevere zag hoe Mark Cavendish de maat nam van Marcel Kittel in de straten van Montauban. "Ze kwamen te laat", is de manager van Etixx-Quick Step kritisch voor zijn renners. "Daardoor zaten ze ingesloten."

  Is Marcel Kittel vandaag op zijn waarde geklopt? Die vraag legde Sporza voor aan Patrick Lefevere, de manager van Etixx-Quick Step. "Absoluut", luidt het antwoord. "We hebben heel lang gewacht. We zaten links en bepaalde ploegen hadden in de gaten dat we ingesloten zaten. Dus zijn we helemaal op rechts moeten komen."

  "Sabatini deed een heel goede lead-out, maar eigenlijk trok Kittel de spurt aan voor Cavendish. Die kan zich natuurlijk enorm goed verstoppen en Marcel begon op de zesde, zevende positie. Hij raakte even Alexander Kristoff met zijn schouder."

  "Maar Cavendish kan als geen ander uit dat wiel komen. Marcel kwam nog even terug, maar de ultieme jump van Cavendish maakte het verschil."

  Maandag luidde de kritiek nog dat de trein van Etixx-Quick Step te vroeg op kop kwam. "We hebben geprobeerd om cool te blijven, maar ik denk dat we vandaag een beetje té cool waren. Eigenlijk kwamen ze te laat."

  "Ze zaten ingesloten. Ze zaten helemaal links en ik zag Roelandts teken geven met zijn hoofd naar links. Ik denk dat ze het ergens gehoord hadden en de mannen kwamen er niet uit. Toen moesten ze naar rechts gaan en dan bleven ze nog maar met twee over. Eigenlijk zijn er niet veel excuses", is Lefevere scherp.

  "Misschien heeft Cavendish spelletjes gespeeld in de aanloop"

  Had Lefevere verwacht dat Cavendish drie ritzeges zou veroveren in de eerste Tour-week? "In de aanloop had ik dit niet verwacht. Hij was zogezegd ziek in Slovakije en is veel bezig op de piste, maar misschien heeft hij spelletjes gespeeld. In ieder geval is hij scherp en als hij die eerste rit wint, dan pakt hij veel gemakkelijker die tweede en derde. Misschien moeten we hem proberen te liquideren in de bergen", lacht Lefevere.