• home
 • video
 • pas verschenen

  Fel vermagerde Marion Bartoli "vreest voor leven" door onbekend virus

  Marion Bartoli kan enkel nog sla en komkommers eten.

  In de marge van Wimbledon is er onrustwekkend nieuws opgedoken over oud-winnares Marion Bartoli. De 31-jarige Française leeft naar eigen zeggen in een nachtmerrie nadat ze begin dit jaar een merkwaardig virus opgelopen heeft.

  Nadat Marion Bartoli eerder deze week om medische redenen niet had mogen deelnemen aan een invitatietoernooi op Wimbledon luchtte de Wimbledon-winnares van 2013 haar hart.

  Volgens de 31-jarige Franse heeft ze begin dit jaar tijdens een vliegreis tussen Australië, New York en India een virus opgelopen dat van haar leven een hel maakt. Zo is ze al meer dan 20 kilogram afgevallen.

  "Eerst dacht ik aan de gevolgen van een jetlag, maar ik moet een virus opgedaan hebben in India of tijdens een tussenstop", vertelt Bartoli.

  "Ik denk enkel aan overleven. Mijn leven is een nachtmerrie. Ik wens dit niemand toe, het wordt gradueel erger. Mijn lichaam kan altijd maar minder verdragen, zowel op het vlak van voedsel als elektrische toestellen. Ik vrees dat mijn hart op een dag zal stoppen met tikken."

  De fysieke ongemakken van het virus beperken zich niet enkel tot dramatisch gewichtsverlies. Zo kan Bartoli enkel nog maar sla en komkommers verteren, mag ze zich enkel nog maar met mineraalwater (en niet met kraantjeswater) wassen, kan ze geen juwelen meer verdragen en moet ze vanwege elektro-gevoeligheid handschoenen dragen wanneer ze haar gsm gebruikt.

  "Ik hoop dat ik snel weer kan lachen"

  Marion Bartoli heeft al veel onderzoeken laten doen, maar de dokters tasten in het duister. Ze kunnen geen naam op het virus plakken. Komende maandag vertrekt ze naar Italië, waar ze een afspraak heeft met een specialist.

  Met haar getuigenis veegt Bartoli meteen alle insinuaties over een eetstoornis van tafel. "Wat me momenteel op de been houdt is mijn tv-werk als tenniscommentator en de modelijn die ik ontwerp. Ik bid dat ik mijn normale leven zo snel mogelijk weer kan opnemen en weer kan lachen", besluit Bartoli.