• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps: "Zullen op ons best moeten zijn tegen Duitsland, de beste ploeg ter wereld"

  Didier Deschamps is klaar voor de wedstrijd: "Alles kan vanavond."

  Didier Deschamps, de Franse bondscoach, kruipt maar wat graag in de rol van underdog voor de halve finale tegen Duitsland. "Duitsland is de beste ploeg in de competitie en ze zullen de wedstrijd proberen te controleren."

  Frankrijk en Duitsland legden tot dusver een vlekkeloos parcours af op het EK. Toch steekt Duitsland er voor Didier Deschamps bovenuit. "Duitsland is het altijd gewoon de tegenstander te domineren", klonk het gisteren op de persconferentie.

  "Wij mogen niet alleen aan verdedigen denken en moeten proberen hen te verrassen. We zullen op ons best moeten zijn om ze te verslaan. Duitsland is de wereldkampioen en zij hebben tijdens het toernooi de beste indruk op mij gemaakt."

  "Hoewel ze heel aanvallend spelen, krijgen ze zelden of nooit een doelpunt tegen. Dat zegt genoeg over hun kwaliteiten. Hun defensie staat als een huis, dat zagen we tegen Italië. Ze willen de bal altijd hebben en zullen zo proberen de wedstrijd te controleren."

  Duitsland en Frankrijk keken elkaar al 27 keer in de ogen, 12 keer won Frankrijk. "Geschiedenis telt niet. Vanavond wordt een nieuw hoofdstuk geschreven. De pagina is leeg en het is aan onze spelers om die op te vullen. We spelen tegen de beste ploeg van de wereld, maar de spelers gaan alles geven."

  "We hebben een ploeg die offensief heel sterk is. We kunnen gemakkelijk gevaar creëren en dat willen we ook doen tegen Duitsland. Met de overweldigende steun van het thuispubliek, moet alles mogelijk zijn."

  Duitsland en Frankrijk kwamen elkaar in 2014 voor het laatst tegen op een groot toernooi: