• home
 • video
 • pas verschenen

  Cyriel Dessers en Jorn Brondeel moeten NAC naar Eredivisie loodsen

  Cyriel Dessers mag doelpunten maken in de Nederlandse tweede klasse.

  De Nederlandse tweedeklasser NAC heeft twee Belgen aan zijn kern toegevoegd. Aanvaller Cyriel Dessers maakt de overstap van Lokeren, terwijl doelman Jorn Brondeel Lierse verlaat.

  Het Nederlandse NAC Breda heeft nogmaals de landsgrens overschreden op zoek naar jong Belgisch talent om de promotie richting de Eredivisie te bewerkstelligen.

  De 21-jarige centrumspits Cyriel Dessers tekende twee jaar geleden een profcontract bij Lokeren, maar daar kwam hij vaak niet verder dan de invallersbank. In veertig wedstrijden voor Lokeren was Dessers acht keer trefzeker.

  Dessers stond al een tijdje op het lijstje van NAC, maar nu pas besliste hij om toe te happen. "In de winterstop werd NAC concreet. Ik had daar meteen een goed gevoel bij, ook bij de trainer."

  "NAC is een mooie traditieclub. Het is jammer van de sportieve situatie die er nu is, maar het is aan de spelers om dat om te draaien", motiveert Dessers, die in Breda een contract voor drie seizoenen ondertekent, zijn besluit.

  Ook doelman Brondeel verkast naar NAC

  Het leek vandaag wel twee Belgen voor de prijs van één bij NAC, want de Nederlanders gingen ook in Lierse shoppen. De 22-jarige keeper Jorn Brondeel krijgt bij NAC een contract voor twee seizoenen voorgeschoteld.

  "Toen ik hoorde van de interesse van NAC was ik direct gecharmeerd", aldus Brondeel. "Allereerst vanwege de uitdaging om NAC terug te brengen naar de Eredivisie, maar ook omdat ik voel dat deze stap goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling."

  De twee nieuwe Belgen bij NAC worden voorgesteld: