• home
 • video
 • pas verschenen

  Claudia Van Avermaet: "Als kinderen naar speelplein gaan, wint Greg"

  De voorspelling van Claudia Van Avermaet kwam uit.

  Ook bij de zus van Greg Van Avermaet werd er gisteren natuurlijk gevierd. Al was de overwinning van haar broer blijkbaar niet helemaal een verrassing voor Claudia. "Als mijn kinderen naar het speelplein gaan, wint Greg."

  Ook voor de familie van Greg Van Avermaet was het een zenuwslopende dag gisteren. "We hebben gewoon thuis gekeken", vertelt Claudia Van Avermaet. "Het was een namiddag vol spanning. Blijven ze vooruit of niet? Dan begon het peloton toch te rijden en begin je weer te twijfelen."

  "Toen hij alleen ging, vonden wij dat eigenlijk nog te vroeg. Je bent pas zeker als hij dan echt over die finish komt."

  Maar voor de familie was de overwinning toch niet helemaal een verrassing. "Heel toevallig waren mijn kinderen vorig jaar naar de speelpleinwerking toen Greg zijn rit won. Ze gaan daar maar een of twee keer per jaar. Nu zei mijn zoontje: "ik ga naar het speelplein, dan zal Greg zeker winnen". Een kind van zeven jaar gelooft dat dan echt. Je kan altijd proberen natuurlijk, en kijk. Toeval of niet?"

  "Een uur na de wedstrijd heb ik met mijn broer gebeld. Hij klonk heel uitbundig. Dit is echt een droom die uitkomt. Als kind gingen wij vaak naar de Tour kijken en die gele trui blijft dan toch in je hoofd hangen."

  "Het wordt niet makkelijk om de trui te houden, maar vandaag zou het normaal nog wel moeten lukken. Sommigen zeggen dat het zelfs in de Pyreneeën moet lukken, maar we zullen wel zien."

  Gisteren voorspelde Claudia Van Avermaet de overwinning op MNM:

  Zo beleefde Claudia Van Avermaet gisteren de rit: