• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Ik zou het gezicht van Peeters nu wel eens willen zien"

  Cavendish won eerder ook al in Angers.

  0 / 0

  Cavendish won eerder ook al in Angers.

  Mark Cavendish heeft zijn ploeg Dimension Data opnieuw een feestje bezorgd. De Brit won in Montauban voor de derde keer in deze Tour na een spannende sprint. "Het was een beangstigende warboel, maar ik had het juiste wiel te pakken."

  Cavendish zuchtte zijn blijdschap uit in het flashinterview na de aankomst. "Oh my god, het was beangstigend. Ik surfte van wiel naar wiel. Ik wist dat ik vroeg moest gaan, want het ging bergaf."

  "Op vijf kilometer zat ik nog veel te ver, maar Eisel nam me mee en ik belandde op die manier weer vooraan. Ik wachtte mijn kans af en wist dat ik moest meegaan met de trein van Etixx-Quick Step. Ik verwachtte wel dat zij de beste lead-out zouden hebben."

  "Uiteindelijk zette ik mij aan het wiel van Kittel en dat was de juiste keuze. Achteraf gezien stond ik misschien iets te klein, want ik voelde hem nog naast me komen. Gelukkig kon ik het volhouden tot aan de streep."

  Met zijn zege steekt Cavendish zijn 29e etappezege in de Ronde van Frankrijk op zak. "Eerlijk gezegd, was ik daar niet echt mee bezig. Dat ik er nu eentje meer heb dan Hinault is leuk, maar ik zou mijn zege vooral willen opdragen aan mijn pasgeboren nichtje."

  "Of ik nu Merckx moet achterna gaan? Neen, ik probeer gewoon om zelf zoveel mogelijk te winnen. Ik ben niet zo hard bezig met namen, ik probeer gewoon zelf zoveel mogelijk te winnen. Dat ik Kittel weer klop, is wel mooi meegenomen. Ik zou het gezicht van "Fitte" Peeters nu wel eens willen zien."

  Pauwels: "De voorbereiding op Rio heeft de sprint van Cavendish goed gedaan"

  Ploegmaat Serge Pauwels kan door de zege van Cavendish opnieuw het glas heffen. "Voor Dimension Data is dit ongelofelijk. Onze Tour was al geslaagd na de eerste etappe. Nu wint Cav zijn derde in één week tijd. Het is op die manier een fantastisch Tour-begin geweest voor ons."

  Pauwels had ook een goede verklaring voor de zegereeks van zijn kopman. "Voor een sprinter is het "kopje" heel belangrijk en bij Cavendish zie je dat. Hij heeft blind vertrouwen in zijn lead-out en dan werkt één zege als een sneeuwbaleffect."

  "Ik weet ook dat hij in de voorbereiding op de Olympische Spelen veel in de fitness gezeten heeft. Met het oog op het baanwielrennen heeft hij enorm veel krachttraining gedaan en dat heeft hier in de Tour ongetwijfeld zijn effect gehad."