• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht betreurt uitspraken Vanhengel omtrent Eurostadion

  Volgens Anderlecht moet het principeakkoord nog verder uitgewerkt worden.

  Op de clubwebsite heeft Anderlecht gereageerd op de uitspraken die Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) gisteren liet optekenen over het aanslepende stadiondossier. De club bevestigt enkel een "beginselakkoord, met principes van een mogelijke samenwerking".

  Brussels minister Guy Vanhengel laakte gisteren op Bruzz.be de houding van Anderlecht én operationeel manager Jo Van Biesbroeck, die "als een olifant in een porseleinen winkel is neergestreken". Volgens Vanhengel gebruikt Van Biesbroeck het niet halen van de EK 2020-deadline als onderhandelingsstrategie voor betere voorwaarden.

  Een dag na die uitspraken komt Anderlecht met een mededeling op de proppen om zijn positie te verduidelijken. Daarin stelt de club dat van een echt samenwerkingsakkoord nog geen sprake is.

  "De club heeft in oktober 2015 een beginselakkoord getekend, met daarin principes van een mogelijke samenwerking", luidt het bericht. "Zoals in elk principeakkoord moeten deze intenties en plannen nog verder uitgewerkt worden alvorens tot een definitief contract kan worden gekomen."

  "Anderlecht heeft altijd ingezet op maatschappelijk engagement en het is vanuit deze optiek dat we de onderhandelingen van het Eurostadion hebben aangevat en voortgezet."

  "RSC Anderlecht kan, vanwege de vertrouwelijkheid, niet publiek nader ingaan op de inhoud van de onderhandelingen", laat paars-wit niet volledig in zijn kaarten kijken.