• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: van de hel in de Ronde naar de hemel in de Tour

  De hel en de hemel in één seizoen.

  Drie maanden geleden zag Greg Van Avermaet zijn droom uiteenspatten op 100 kilometer van de finish in de Ronde van Vlaanderen. Vandaag belandde hij dan weer in de zevende hemel met een ritzege en de gele trui in de Tour de France: van de hel naar de hemel.

  3 april 2016: een zwarte dag voor Greg en de ploeg

  Op ruim 100 kilometer van de finish in de Ronde van Vlaanderen gingen een aantal renners van BMC tegen de grond. Kopman Van Avermaet is een van de slachtoffers. De Belg blijft even liggen en gooit vervolgens zijn helm weg. De teleurstelling is enorm. 

  In het ziekenhuis wordt zoals gevreesd een gebroken sleutelbeen vastgesteld. "Ik ben zwaar ontgoocheld", reageert Van Avermaet. "Dit is een zwarte dag voor mij en voor de ploeg."

  6 juni 2016: euforie in de 5e rit in de Tour

  Iets meer dan drie maanden na zijn pijnlijke val en opgave in zijn grote doel van het voorjaar, de Ronde van Vlaanderen, haalt Van Avermaet zijn gram. Hij brengt een lange vlucht tot een goed einde en verovert de gele trui als toetje.

  In het Centraal Massief kan Van Avermaet de kater van zijn val in de Ronde van Vlaanderen doorspoelen met de mooiste zege in zijn carrière. De vreugde aan de finish was groot: "Mijn mooiste moment."

  Video player inladen ...