• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee Russische internationals zwaar gestraft na decadent champagne-feest

  Een wazig beeld van een wild feest.

  Aleksander Kokorin en Pavel Mamajev zijn uit de A-kern van hun respectieve clubs verwijderd, omdat ze twee weken na de EK-exit van Rusland opzichtig 250.000 euro zouden hebben verbrast in de nachtclub van Flavio Briatore in Monaco.

  Rusland beleefde een roemloze aftocht op het EK. Het sprokkelde wel nog een punt in zijn openingsmatch tegen Engeland, maar verloor achtereenvolgens van Slovakije en Wales. Met 1 punt moesten de Russen al na de groepsfase onverrichterzake naar huis.

  Twee spelers van de selectie hebben die deceptie blijkbaar zeer snel verteerd, want Aleksander Kokorin en Pavel Mamajev maakten het twee weken na de uitschakeling al te bont in de bekende Monegaskische nachtclub Twiga.

  Op een video die op de sociale media gretig gedeeld en becommentarieerd werd is te zien en te horen hoe op de tonen van het Russische volkslied tientallen champagneflessen worden rondgedragen. Volgens een Russische tv-zender hebben de twee in enkele uren tijd zo'n 500 flessen besteld en er in totaal ruim 250.000 euro doorgejaagd.

  Toen de beelden in Rusland verspreid raakten, stond de voetbalwereld er in rep en roer. Er werd schande gesproken van het gedrag van de twee en hun clubs hebben niet geaarzeld om zware straffen uit te spreken. De 25-jarige Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) en 27-jarige Mamajev (Krasnodar) zijn uit de A-kern verwijderd en moeten een fikse boete betalen.

  "Jammer genoeg zijn Russische voetballers dikwijls betrokken in schandelen, omdat ze niet weten hoe ze zich in het publiek moeten gedragen", klinkt het bij Zenit.

  De Russische minister van Sport Vitali Moetko heeft al aangekondigd dat het gedrag van elke speler voortaan nauwgezet zal worden opgevolgd, zeker met het oog op de selectie voor het WK van 2018 in eigen land.

  "Die jongens drinken niet eens alcohol"

  Intussen probeert clubeigenaar Flavio Briatore op Instagram de brokken te lijmen. "Kokorin en Mamajev zijn met hun respectieve vrouwen naar onze club gekomen. Ze hebben iets gegeten en shisha gerookt. Er was op dat moment een privé-feestje van enkele Russen aan de gang en die hebben de twee voetballers een paar flessen aangeboden. Zij hebben de dj gevraagd om het Russische volkslied te spelen."

  "Daarna hebben andere Russische gasten nog meer flessen aan de voetballers gegeven, zodat hun tafel er vol mee stond. Het grappige van het hele verhaal is dat die twee voetballers niet eens alcohol drinken", schrijft de flamboyante Italiaanse zakenman die naam maakte in de Formule 1.

  Instagram: