• home
 • video
 • pas verschenen

  Servais Knaven: "Greg blijft iedereen verbazen, dit is een straf nummer"

  Van Avermaet ronde zijn lange ontsnapping met winst af.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De overwinning van Greg Van Avermaet in de vijfde etappe heeft heel wat weerklank gekregen. Na de wedstrijd spraken ook enkele ploegleiders zich lovend uit over de zege van de nieuwbakken gele trui. "Vandaag boekt hij de grootste overwinning uit zijn carrière."

  BMC-ploegleider Valerio Piva was de eerste om Van Avermaet voor de camera te feliciteren. "Iedereen kent Greg en zijn capaciteiten. Ik weet al langer dat hij een straffe coureur is."

  "Nu kent iedereen zijn talent, vandaag boekt hij de grootste overwinning uit zijn carrière. Het was een grootse prestatie, zeker met die gele trui."

  Ook andere ploegleiders staken hun bewondering niet onder stoelen of banken

  • Marc Sergeant (Lotto): "Ik denk dat hij wat op zijn honger zat na een aantal ereplaatsen. Hij wou in de tweede etappe voor het geel gaan en dan is dat ook net niet gelukt. Vandaag hebben we en gretige Van Avermaet gezien die het mooi afmaakt.
  • Servais Knaven (Sky): "Hij kan veel en vandaag kon hij alles, denk ik. Greg blijft iedereen verbazen. Dit is toch wel een heel mooi staaltje en een straf nummer."
  • Wilfried Peeters (Etixx): "Of ik dit verwacht had? Hij heeft weinig tijd verloren in de finale en dat wil veel zeggen. Hij zag het juiste inzicht in de wedstrijd vandaag."
  Video player inladen ...