• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcelo Bielsa wordt waarschijnlijk de nieuwe coach van Lazio

  Marcelo Bielsa is de nieuwe trainer van Lazio.

  Lazio heeft met de Argentijn Marcelo Bielsa zijn nieuwe coach aangesteld voor komend seizoen. 'El Loco' heeft de zware taak om de Romeinse club nieuw leven in te blazen na de teleurstellende achtste plaats van vorig seizoen.

  Met Bielsa stelt Lazio zijn derde coach in evenveel maanden voor.

  Na de vernederende nederlaag tegen stadsgenoot AS Roma werd trainer Pioli aan de deur gezet en opgevolgd door ex-speler Inzaghi. Die wordt nu op zijn beurt bedankt voor bewezen diensten en moet plaats ruimen voor de 61-jarige oud-bondscoach van Argentinië en Chili.

  Bielsa, bijgenaamd 'El Loco' omwille van zijn excentrieke karakter, heeft zo een jaar na zijn verrassende vertrek bij Marseille opnieuw een club te pakken. De Argentijn wordt door heel wat technici bestempeld als een autoriteit binnen de trainerswereld.

  De ex-coach van Michy Batshuayi moet de Romeinen opnieuw naar de top van het klassement brengen na de teleurstellende achtste plaats van vorig seizoen. Met aanvoerder Lucas Biglia (Anderlecht) en Sergej Milinkovic-Savic (KRC Genk) krijgt Bielsa twee oude bekenden van de Belgische eerste klasse onder zijn hoede.

  Voorzitter Lotito zorgt voor twijfel over komst Bielsa

  Officieel wordt Bielsa aanstaande zaterdag voor de eerste keer op de club verwacht. Maar uit een interview van Lazio-voorzitter Lotito met Radio 24 blijkt dat de komst van de Argentijn toch nog niet volledig vaststaat.

  Bielsa zou op het laatste moment nog twijfels gekregen hebben over zijn toekomstige job. Het blijft dus afwachten of Bielsa zaterdag effectief op het oefenveld zal verschijnen.