• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel sabreert champagnefles en looft "perfect teamwork"

  Marcel Kittel eindigt zijn speech met "zigge-zagge-hey-hey-hey".

  Feest bij Etixx-Quick Step na de nipte sprintzege van Marcel Kittel. Maar de Duitse spurtbom ging niet alleen met de eer lopen. Bij zijn toast nam hij de tijd om zijn ploegmaten uitvoerig te bedanken.

  Derde keer, goede keer voor Marcel Kittel in de Tour. In de derde massasprint schoot hij eindelijk de hoofdvogel af. Dat mocht in het hotel uiteraard worden gevierd en dat deed de Duitser in stijl. Als een volleerde sommelier sabreerde hij zijn champagnefles.

  Daarna volgde zijn overwinningsspeech, met "teamwork" als kernwoord. "24 uur geleden waren we niet in deze stemming. Het is een belangrijke les dat we moeten geloven in onszelf als team", sprak de Duitse sprinter.

  "Vandaag deden we alles perfect en deze overwinning is de beloning. Wees trots op deze zege, maar wees vooral trots op de manier waarop we in onszelf geloofden."

  Er schuilt een sommelier in Marcel Kittel:

  Bekijk hier de overwinningsspeech van Kittel: