• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée out in reeksen: "Panikeer niet, al is dat niet evident"

  0 / 0
  Op het EK atletiek in Amsterdam heeft Jonathan Borlée de reeksen van de 400 meter niet overleefd. Met een povere 47"45 bleef hij ver boven zijn persoonlijk record. "Het loopt gewoon niet op dit moment", zucht Borlée.

  Jonathan Borlée had onlangs op het BK ook al geen botten kunnen breken. Dat bleek niet anders op het EK. Borlée, die moest starten in de ongunstige baan 1, zakte helemaal weg in het slot van de race en liet een teleurstellende 47"45 noteren.

  "Ik had gehoopt dat ik me vandaag beter zou voelen, maar het was opnieuw niet goed. In baan 1 had ik geen mikpunt en spijtig genoeg was er ook heel veel wind, maar dat is voor iedereen zo. Ik wil geen excuses inroepen. Het loopt gewoon niet op deze moment. Niet panikeren en positief blijven is de boodschap, al is dat nu niet evident", zegt Borlée.

  Zaterdag moet Jonathan Borlée aan de bak voor de 4x400 meter. "Op dit moment is het lastig om allemaal te verwerken. Opeenvolgende wedstrijden zijn een goede training, maar ik moet ook aan de ploeg denken. Ik zal doen wat de coach me vraagt."