• home
 • video
 • pas verschenen

  Joachim Löw: "Ervaren Schweinsteiger start tegen Frankrijk"

  Joachim Löw rekent morgen op Bastian Schweinsteiger.

  Aan de vooravond van de halve finale tegen Frankrijk heeft de Duitse bondscoach Joachim Löw in zijn kaarten laten kijken: "We moeten het gemis van Hummels, Khedira en Gomez opvangen. Dat is allesbehalve makkelijk, dus wordt de ervaring van Schweinsteiger nog belangrijker."

  Frankrijk en Duitsland bekampen elkaar morgen in Marseille in de finale avant la lettre van het EK. Bij Duitsland zijn bondscoach Joachim Löw en zijn assistenten nog volop aan het puzzelen aan de basisploeg, want drie Duitse sterkhouders ontbreken.

  Het EK van diepe spits Mario Gomez zit er na een spierblessure op, Sami Khedira staat met een dijbeenblessure aan de kant en Mats Hummels moet geschorst toekijken.

  Eén knoop heeft Joachim Löw alvast doorgehakt. Bastian Schweinsteiger, die de voorbije dagen ook onzeker was met knieperikelen, staat aan de aftrap. "Schweinsteiger heeft deze ochtend aan honderd procent kunnen meetrainen. In matchen zoals deze is hij levensbelangrijk voor ons", deelde Löw mee op zijn perspraatje.

  "Hij staat morgen dan ook in de basiself. We moeten het gemis van Hummels, Khedira en Gomez opvangen. Dat is allesbehalve makkelijk, dus wordt de ervaring van Schweinsteiger nog belangrijker."

  Geen blessure- of schorsingszorgen voor Deschamps

  Aan Franse zijde hoeft bondscoach Didier Deschamps zich minder het hoofd te breken. Bij Les Bleus ligt niemand in de lappenmand en bovendien keren stofzuiger N'Golo Kanté en centrale verdediger Adil Rami terug na een schorsing.