• home
 • video
 • pas verschenen

  Greg Rutherford zet zijn gezondheid (permanente hoorschade) op het spel voor Rio

  Greg Rutherford pakte goud op de Olympische Spelen in Londen in 2012.

  Ondanks een whiplash en gehoorschade gaat verspringkampioen Greg Rutherford in augustus toch op zoek naar een nieuwe titel in Rio. De kans op een blijvend letsel is hierdoor een pak groter, maar de 29-jarige Brit wil van geen wijken weten. "Ik ben bereid risico's te nemen voor een olympische titel."

  Het gaat verspringkampioen Rutherford niet voor de wind. Eerder dit jaar kreeg hij te kampen met appendicitis en begin vorige maand liep het slecht af tijdens de Diamond League-meeting in Birmingham. Met een whiplash en (tijdelijke) gehoorschade waren de gevolgen zwaar.

  "Als het stil is in een kamer, hoor ik enkel een luid geruis. Slapen is dus niet eenvoudig. Hopelijk keert mijn normaal gehoor terug, maar er is 25% kans dat ik niet volledig zal herstellen."

  Dokters stellen dat in competitie blijven de kans op permanente gehoorschade een pak groter maakt. Toch wil Rutherford van geen wijken weten. Hij moest al verstek laten gaan voor de Britse kampioenschappen en is niet van plan om ook de Spelen aan zich te laten voorbijgaan.

  "Het was een domme beslissing om met een stijve nek van start te gaan in Birmingham. De gevolgen zijn zwaar en als het geen olympisch jaar was geweest, had ik nu zeker rust genomen. Maar ik hou er nu eenmaal van om medailles te winnen en ben bereid daar risico's voor te nemen."

  EK begint vandaag in Amsterdam

  Vandaag begint het EK atletiek in Amsterdam. Rutherford bereidt er zich (in stilte) voor op de Spelen in Rio. In augustus hoopt de Brit te oogsten en een nieuwe olympische titel op zijn palmares te mogen bijschrijven.