• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt krijgt bollentrui: "Kinderdroom die uitkomt"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Thomas De Gendt moest zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet, maar de werkmier van Lotto-Soudal mocht toch op het podium om de bollentrui en de prijs van de strijdlust op te pikken. "Greg was de sterkste, maar hij had me iets langer mogen meenemen", lachte De Gendt.

  Thomas De Gendt sprak na de podiumceremonie met Sporza. De Lotto-Soudal-renner was zichtbaar tevreden met zijn bolletjestrui. "Dit is echt wel een kinderdroom die uitkomt", vertelde bergkoning De Gendt.

  "Al vier jaar probeer ik een trui te dragen en vandaag is het eindelijk gelukt. Dat zal morgen zeer speciaal zijn. Een ritzege is ook een kinderdroom, maar daar was Greg vandaag iets te sterk voor."

  Op 17 kilometer van de aankomst zag De Gendt zijn Belgische concurrent vertrekken. "Ik hoopte dat Greg me iets langer zou meenemen, zodat het ook voor mij iets makkelijker zou zijn. Maar Greg zou deze etappe sowieso gewonnen hebben."

  "Hij heeft deze ritzege niet gestolen, want we hebben hard gereden. Het was een beetje een koers zoals uit de oude doos. Ik ben uiteindelijk blij met mijn tweede plaats, want dat was na Greg het hoogst haalbare."

  "Had Pauwels gewaarschuwd, maar hij was net te laat"

  De Gendt en Van Avermaet maakten oorspronkelijk deel uit van een kopgroep van 9, maar de samenwerking was niet optimaal. "Ik was vandaag eigenlijk de eerste aanvaller, maar geraakte niet weg", vertelt De Gendt.

  "Daarna heb ik het nog eens geprobeerd en ik kreeg sterke mannen mee. Maar het was al snel duidelijk dat onder meer Huzarski, Majka en Grivko niet wilden meewerken."

  "Ook enkele Fransen begonnen te zagen. We moesten dus iets doen. Dat we Serge Pauwels met onze aanval overboord hebben gegooid? Ik had hem gewaarschuwd dat we zouden aanvallen, maar hij was net te laat."