• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met Van Gaal is het niet zeker dat je de groepsfase overleeft, maar lol hebben we"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Marc Degryse, Jan Mulder, Geert De Vlieger en Lieven Maesschalk zaten dinsdagavond om de tafel in Panenka!. Wij zetten voor u de leukste fragmenten op een rijtje. Bekijkt u liever de integrale uitzending? Dat kan onderaan deze pagina.

  Mulder: "Van Gaal? Groepfase overleven is niet zeker, maar wel lol"

  Jan Mulder schetst een duidelijk profiel voor de toekomstige bondscoach. "Als hij maar geen Frans of Nederlands spreekt. Dat lijkt me ergens een probleem, dat communautaire gedoe", denkt Mulder.

  "Een Nederlander? Niet doen! Louis van Gaal? Ik hoop zo dat hij naar België komt. Daar kun je jaren mee vooruit. Dat je de groepsfase overleeft is niet zeker, maar lol hebben we!"

  Video player inladen ...

  De Vlieger: "Buitenlandse coaches zullen ook wel geïnteresseerd zijn"

  Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck zijn twee namen die altijd terugkomen als het over de opvolger van Marc Wilmots gaat. "We moeten hopen dat een van hen bondscoach is op het WK in Rusland, maar in het eerste jaar zijn ze niet haalbaar. Misschien moeten ze die tijd overbruggen", oppert Degryse.

  Geert De Vlieger: "Maar ik denk dat er ook wel buitenlandse topcoaches zullen zijn die geïnteresseerd zijn om deze ploeg te coachen. Zij weten ook dat er mogelijkheden zijn met deze groep spelers."

  Video player inladen ...

  Maesschalk: "Wilmots is een man die alles graag zelf beslist"

  Lieven Maesschalk maakte een tijdje deel uit van de medische staf onder Marc Wilmots. Hij is dus goed geplaatst om de bondscoach te typeren. "Marc is een man die alles graag zelf beslist", vertelt Maesschalk.

  "Hij zal zich wel informeren en vanuit die informatie zal hij een beslissing nemen. Waarom de samenwerking gestopt is? Om persoonlijke redenen. We hebben elk een mening en dat kan wel eens botsen."

  Video player inladen ...

  Maesschalk zet deur open voor terugkeer onder nieuwe coach

  Dat Marc Wilmots zal vertrekken als bondscoach lijkt al zo goed als vast te staan. Opent dat de deur voor een terugkeer van Lieven Maesschalk in de medische staf van de nationale ploeg?

  "Ik heb een goeie relatie met de spelers en ik vond het werk ook altijd leuk. Als de nieuwe bondscoach mij erbij zou willen, dan zal ik daar zeker over nadenken. Waarom niet?"

  Video player inladen ...

  Degryse: "Fundamenten van het huis zijn niet stevig genoeg"

  De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales werd in Panenka! nog eens onder de loep genomen. Jan Mulder vraagt zich af waarom het de Belgen zo inzakten na een prima wedstrijdbegin.

  "Omdat de fundamenten van het huis niet stevig genoeg zijn", weet Marc Degryse. "Door een bepaalde gebeurtenis valt dat opeens weg en dan hebben de spelers geen houvast. Ploegen als Wales of IJsland weten precies wat ze moeten doen. De Belgen gaan dan improviseren. Dat lukt niet."

  Video player inladen ...

  Degryse: "In de groepsfase was het wachten op goed voetbal"

  Marc Degryse zat voor het eerst in de studio van Panenka!. Wat heeft hij tot nu toe onthouden van het EK, wil Karl Vannieuwkerke weten. "De Rode Duivels hebben toch serieus ontgoocheld", zegt Degryse.

  "In het algemeen was de groepsfase ook behoorlijk saai. Er waren veel wedstrijden waarin er niet te veel beleven was. Dat komt door een teveel aan ploegen. Het was lang wachten op goed voetbal. In de knockout-fase werd het wel wat spannender."

  Video player inladen ...

  Degryse: "Dat Denayer voorkeur kreeg op Kabasele is onlogisch"

  Door de schorsing van Vermaelen en de blessure van Vertonghen moest Marc Wilmots achterin puzzelen tegen Wales. Marc Degryse begrijpt niet waarom de bondscoach Christian Kabasele compleet negeerde.

  "Dat was toch de vervanger van Nicolas Lombaerts, maar Wilmots durfde hem niet op te stellen. Waarom is hij er dan bij? Dan had je beter het risico genomen om Lombaerts mee te nemen. Denayer was in de oefenmatchen al niet goed genoeg, maar kreeg toch de voorkeur. Dat is niet logisch."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Wilmots naar Standard? Heel naar voor Ferrera"

  Volgens de geruchtenmolen zou Marc Wilmots al in beeld zijn om trainer te worden bij Standard. "Dat zou ik echt heel naar vinden voor Yannick Ferrera", reageert Jan Mulder.

  Geert De Vlieger: "Maar het is wel een gerucht dat al langer de ronde doet. Het zal moeten blijken of dat klopt of niet."

  Video player inladen ...

  Degryse: "We leggen de lat niet hoog genoeg voor Hazard"

  Eden Hazard kon over het hele EK niet brengen wat iedereen gehoopt had dat hij zou brengen. "In principe zou hij de beste speler moeten zijn die we ooit hebben gehad. Maar voorlopig is hij nog niet efficiënt genoeg. Dat moeten we te vaak vaststellen", vindt Marc Degryse.

  "We zijn ook altijd heel erg lief voor hem. We weten allemaal dat hij in principe de beste is, maar we durven niet te zeggen dat hij niet thuis gaf, omdat hij sympathiek is. We leggen de lat niet altijd hoog genoeg voor hem."

  Video player inladen ...

  Dit was het toernooi van de Rode Duivels

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Panenka!

  Video player inladen ...