• home
 • video
 • pas verschenen

  5 spelers van bescheiden Crystal Palace fonkelen in halve finales van EK

  Palace-coach Alan Pardew wacht nog op vijf EK-gangers.

  Bij Crystal Palace zullen ze zich toch even in de ogen wrijven. Vijf spelers die op de loonlijst staan van de nummer 15 in de Premier League afgelopen seizoen betwisten de 1/2e finales op het EK. Enkel Bayern München heeft met acht gezanten een grotere vertegenwoordiging in de absolute eindfase van het kampioenschap.

  Crystal Palace mocht met Wayne Hennessey, Joe Ledley, Jonathan Williams (allen Wales) én Steve Mandanda en Yohan Cabaye (beiden Frankrijk) vijf spelers afvaardigen naar het Europees kampioenschap.

  Door het verrassende parcours van Wales, dat de Rode Duivels huiswaarts stuurde in de kwartfinales, en de solide prestaties van Frankrijk keert het vijftal nog niet meteen terug naar Londen.

  De scoutingcel van Palace lijkt een oog te hebben voor EK-talent, want de transfers van Mandanda (die de overstap maakt van Olympique Marseille) en Williams (die afgelopen seizoen nog in de Engelse derde klasse speelde bij MK Dons) werden de afgelopen weken afgerond.

  Bayern München heeft nog 8 spelers in de running

  Minder verrassend dan het resterende Europese vijftal van Crystal Palace, is de delegatie van Bayern München. Van de Duitse Rekordmeister vertoeven nog acht spelers op het EK.

  Dat is grotendeels te wijten aan de aanwezigheid van wereldkampioen Duitsland in de halve finales. Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Thomas Müller en Mario Götze zijn allen Münchense Duitsers. Kingsley Coman (Frankrijk) en kersverse aankoop Renato Sanches (Portugal) vervolledigen het Beierse octet.