• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor over saaie etappe: "Het is ook nooit goed"

  Er was gisteren genoeg tijd om wat te keuvelen.

  Het peloton nam gisteren op de derde dag van de Tour al een snipperdag. Veel wielervolgers hadden het achteraf over een oersaaie rit, maar radiocommentator Christophe Vandegoor plaatst toch een kanttekening. "Als ze drie weken vlammen met een gemiddelde snelheid van meer dan 40 km/u, dan gaan we al snel aan de spuit en andere dingen denken."

  "Eigenlijk zijn wij vreemde mensen", vertelde commentator Christophe Vandegoor vanmiddag tijdens de Tour-uitzending op Radio 1. "Het is ook nooit goed."

  "Als de renners in de Tour drie weken vlammen met een gemiddelde snelheid van meer dan 40 km/u, dan gaan we al snel aan de spuit of andere dingen denken. Hoe houden ze dat vol op pasta en een biefstuk?"

  "Als de renners na een fel openingsweekend een snipperdag nemen, dan is het ook weer niet goed. Zo is er altijd wel iets."

  "Het is simpel: er was gisteren niets te verdienen, op de ritzege na. Er was een tussensprint en een klimmetje, maar bergkoning Stuyven wist al dat hij die trui zou houden. Er viel dus niets te verdienen."

  "Het was gisteren toch vrij uitzonderlijk", vult cocommentator Frank Hoste aan. "Je hebt ploegen die weten dat ze in de komende (berg)ritten niet in beeld kunnen komen. En toch laten ze maar één mannetje rijden zonder het zelf te proberen."