• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI speelt olympische fiets van De Buyst kwijt

  De Buyst kan voorlopig niet trainen op zijn olympische fiets.

  De voorbereiding van Jasper De Buyst op de Olympische Spelen in Rio wordt verstoord door een foutje van de UCI. Die stuurde zijn fiets na een controle terug naar het verkeerde adres. "Het is geen drama, maar wel vervelend."

  Jasper De Buyst stoomt zich klaar voor de Olympische Spelen. De baanwielrenners konden de piste al niet uitproberen tijdens een testevent omdat de wielerbaan nog niet klaar was, maar nu heeft De Buyst nog een nieuw probleem.

  Hij rijdt op de Olympische Spelen met een nieuwe fiets en die moest gekeurd worden door de UCI. Alles verliep goed, tot de UCI de fiets weer moest terugsturen. Blijkbaar hadden ze het juiste adres van De Buyst niet. De fiets kwam dus nooit aan op de juiste bestemming.

  "Ze stuurden de fiets naar een verkeerde fietsenfabrikant en die namen het pakje uiteraard niet aan. Ik heb geen idee waar mijn fiets nu is, maar ik hoop in een distributiecentrum van de post. Hopelijk sturen ze hem niet opnieuw naar Zwitserland."

  Op Twitter klaagt De Buyst de gang van zaken aan. Hoe vervelend is dit? "Het is geen drama natuurlijk, maar het is wel zonde. Ik zou graag op mijn fiets kunnen trainen. En ik vind dat de mensen mogen weten dat er bij de UCI ook wel af en toe iets serieus fout loopt."

  De oproep van De Buyst op Twitter: