• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkov: "Als Sagan nog twee ritten wint, blijf ik in het wielrennen"

  Tinkoff laat zich de aandacht welgevallen.

  Oleg Tinkov staat in de eerste week van de Tour precies waar hij het zelf graag heeft: in het middelpunt van de belangstelling. En dan is een straffe uitspraak nooit veraf.

  De Tour is drie etappes ver en de sponsornaam Tinkoff is al veel gevallen. De gele trui van Peter Sagan gaf de Tour van het team meteen kleur. "Ik zie hem zoals hij door de rest van de wereld wordt bekeken, denk ik", zegt Tinkov in een interview aan de kranten.

  "Als the biggest star of cycling, de grootste vedette van het wielerpeloton. Nu al vijf jaar lang. Hij is niet alleen een sterke renner, maar ook fietsende reclame voor zijn sport."

  "Het is leuk met Peter. De wielersport heeft echt nood aan kerels zoals hij. Froome is een fantastische coureur, maar wat uitstraling, charisma en entertainment betreft, komt hij niet in de buurt van Sagan."

  De liefde is zo groot, dat het Tinkov tot een opvallende uitspraak aanzet. "Als Sagan nog twee etappes wint, blijf ik in het wielrennen."

  Minder goed gaat het met die andere grote naam in het team van de exentrieke Rus. Alberto Contador viel twee keer in de eerste week en telt al bijna 50 seconden achterstand op zijn grote concurrenten voor de eindzege.

  "Ik zweef zelf wat tussen twee gevoelens. Een helft is blij, de andere triest. Maar ik blijf geloven in Alberto. Hij is een sterke mens. Vorig jaar viel hij twee keer in de Giro, maar uiteindelijk won hij nog. Ik hoop voor hem dat hij dat kunststukje kan herhalen."

  "Natuurlijk voelt hij zich niet zo goed na die twee rake klappen. Hij is een beetje triest en ontgoocheld. Maar al bij al is hij oké. Ik geloof er nog in. Tot hij een minuut of vijf heeft verloren of zoiets. Zijn herstel wordt belangrijk . Als dat vlot verloopt, kan hij winnen."

  Tinkoff na de zege van Sagan eergisteren