• home
 • video
 • pas verschenen

  Peiper over Cavendish: "Benen hebben kick gehad van werk op de piste"

  Een dolgelukkige Cavendish won al twee ritten.

  Mark Cavendish lijkt helemaal herboren met twee ritzeges in drie dagen. BMC-ploegleider Allan Peiper maakte destijds de hoogdagen van Cavendish vanaf de eerste rij mee. "Misschien valt alles nu in zijn plooi. Ik gun het hem alvast", zegt Peiper.

  "Ik denk dat toppers te snel worden afgeschreven als het iets minder gaat", vertelt Allan Peiper op Radio 1 over de ritzeges van Mark Cavendish. "Maar wat me verbaast, is dat Cavendish twee van de eerste drie ritten wint."

  "Vooral die eerste ritzege verbaast me. Het is niet zijn gewoonte om meteen te scoren, want Cavendish had nog nooit de gele trui gehad."

  "Maar de voorbije maanden was hij veel bezig met de piste en de Spelen. Zijn beensnelheid heeft misschien een goeie kick gehad van dat werk op de piste."

  Cavendish lijkt weer even snel als in zijn beste dagen. In 2011 won hij vijf Tour-ritten bij High Road, waar Peiper toen ploegleider was. "Bij Dimension Data valt alles weer in zijn plooi, met oude ploegmaats, ploegleiders en vrienden. De sfeer zal weer zoals weleer voelen."

  "Of Cavendish tegenwoordig minder stress heeft? Dat kan. Ik ken de cijfertjes in zijn contract niet, maar misschien heeft hij in zijn huidige positie minder stress."

  "Mark en ik hadden van bij het begin een haat-liefdeverhouding"

  Heeft Allan Peiper destijds eigenlijk graag gewerkt met Mark Cavendish? "Hij kon zijn kuren hebben", lacht de Australiër.

  "Mark en ik hadden van bij het begin een haat-liefdeverhouding. Ik denk dat ik niet zo'n jaknikker was die hem alles liet doen."

  "Maar er is nog altijd wederzijds respect. Ik gun het hem weer. Hij is een ambassadeur voor de wielersport."