• home
 • video
 • pas verschenen

  Organisator: "Rio 2016 toont dat iedereen de Spelen kan organiseren"

  Carlos Nuzman: "Alle continenten moeten Spelen kunnen organiseren"

  Over een maand - op 5 augustus - beginnen de Olympische Spelen in Rio. Organiserend voorzitter Carlos Nuzman belichtte het historische karakter van deze editie. "Wij hebben andere beslissingen genomen dan die van Peking 2008 en Londen 2012. Die mikten op het grootse en spectaculaire. Wij niet, omdat de wereld nood heeft aan die verandering."

  Nuzman verkondigde één boodschap: "Dé les van Rio is dat iedereen de Spelen kan organiseren. Ik ben een fervent voorvechter van Olympische Spelen die op alle continenten, armere of rijkere, georganiseerd worden, rekening houdend met de lokale realiteit."

  "Rio is een baken en verandert de geschiedenis van de Olympische Spelen en de olympische beweging op meerdere vlakken: in de organisatie, in de vorming van de atleten, in de steun van de overheid, de stad en de staat."

  "Rio verandert het kader voor wat de toekomstige Spelen zullen zijn. Wij hebben andere beslissingen genomen dan Peking 2008 en Londen 2012. Die mikten op het grootse en het spectaculaire, wij besloten het anders te doen, omdat de wereld daaraan nood heeft."

  Het organiserend comité werkt enkel met privéfondsen en burgemeester Eduardo Paes van Rio gaat er prat op dat hij 35 procent minder heeft uitgegeven dan initieel voorzien. "Dat de olympische beweging naar Rio komt, betekent dat die minder elitair wordt", vindt hij.