• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Biddende Coquard op straat"

  "Als Coquard één of twee tanden lichter getrapt had, dan won hij."

  Het werd vandaag opnieuw een thriller van jewelste. Na een prangende sprint bleef het even onduidelijk wie nu echt had gewonnen, Coquard of toch Kittel? De taferelen rond een biddende Coquard inspireerden Michel Wuyts voor zijn moment van de dag.

  Het was een aandoenlijk beeld: Bryan Coquard die net na de aankomst nog snel een gebedje prevelde. De hulp van de wielergoden mocht uiteindelijk toch niet baten voor de renner van Direct Energie, want op de finishfoto bleek dat Marcel Kittel een fractie sneller over de meet kwam.

  Ook Michel Wuyts had in zijn moment van de dag te doen met de biddende Coquard. "Dan zie je Coquard daar zitten op straat. Hij zit te prevelen als een kind: "Geef me alsjeblieft mijn cadeautje." Maar dat krijgt hij niet en dat moet een verschrikking zijn."

  "Als Coquard één of twee tanden lichter getrapt had, dan won hij. Ik zou zelfs bijna durven zeggen met een halve fietslengte."

  "Uiteraard is het ook extra pijnlijk voor de Fransen, die wachten nu toch alweer een poos op een sprintzege in de Tour. Maar ik denk dat Coquard wel nog zijn kans zal grijpen. Ik gun het hem."