• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel met tranen in de ogen: "Het voelt aan als mijn eerste zege"

  Kittel barstte bij het zien van de finishfoto in emoties uit.

  0 / 0

  Kittel barstte bij het zien van de finishfoto in emoties uit.

  Na drie dagen zonder overwinning is de kop er eindelijk af voor Etixx-Quick Step. In een millimetersprint tegen Bryan Coquard (Dimension Data) trok Marcel Kittel aan het langste eind. De Duitser reageerde in tranen na de aankomst: "Ik wist dat mijn ploeg sterk was."

  Voor Kittel was het zijn negende zege in de Tour, maar na het mislopen van enkele uitgelezen kansen de voorbije dagen was de Duitser blij als een kind.

  "Het voelt aan als een eerste overwinning. Ik ben superblij en ook heel trots op het team. Het dreigde een psychologische zaak te worden. Maar ik wist dat we sterk genoeg waren, ook al liep er de afgelopen dagen een en ander mis."

  "Ik ben blij dat de jongens mij vertrouwen hebben gegeven. We hebben alles nog eens voorbereid en vandaag lukte het. Het werd heel nipt met Coquard. Uiteraard heb ik hem gevoeld, het ging even schouder tegen schouder en ik ben blij dat het verschil in mijn voordeel was."

  Keisse: "Alles viel vandaag op zijn plaats"

  Ook voor Iljo Keisse is de kop eraf met de overwinning van Kittel: "Gisteren kwamen we te vroeg en vandaag was het plan om laat de sprint aan te vatten."

  Het plannetje van Keisse en co mislukte bijna: "Op het laatste klimmetje hadden we het redelijk moeilijk. We hebben tot de laatste kilometer moeten knokken om terug in positie te komen. Gelukkig viel alles op zijn plaats en konden we het afmaken."

  Lefevere: "Twee centimer is genoeg"

  Manager Patrick Lefevere was blij met de overwinning van zijn kopman. "Na de etappe van gisteren hebben we een meeting gehad met alle jongens van het team. We hebben de fouten geanalyseerd en aan het eind heeft Marcel het woord genomen en zijn vertrouwen uitgesproken in de ploeg."

  "Vandaag ging het perfect en zijn ze meer vanuit de tweede lijn gekomen. Sabatini zei dat de snelheid op een bepaald moment rond de 78 kilometer per uur lag."

  "Aan het eind heeft de jump van Marcel het verschil gemaakt. Twee centimeter is genoeg. Dat is exact het verschil tussen de hemel en de hel", besloot Lefevere met een kwinkslag.

  Peeters: "Die ontlading mag wel eens"

  Ploegleider Wilfried Peeters was uiteraard tevreden met de ritzege van Marcel Kittel. "Vandaag hadden we het geluk eindelijk eens aan onze kant. Het is hier elke dag eigenlijk een klassieker en elke fout wordt afgestraft."

  Of de ploeg nerveus was wou Peeters niet echt zeggen. "Er is wel wat druk, maar die komt van onszelf. Morgen gaan we met Alaphilippe en Martin opnieuw voor een goed resultaat."

  Over de vreugde van Marcel Kittel had Peeters ook een mening: "Iemand als Kittel wil graag zijn ploeggenoten bedanken voor al het werk. Als dat dan eens lukt, dan mogen er wel eens emoties aan te pas komen."

  Bekijk hier de reactie van Kittel: