• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Ik had plots geen kracht meer in mijn benen"

  "Ik neem de schuld op mij", vertelde Greipel na de etappe.

  Lotto-Soudal is met een nul op drie in de sprintersetappes voorlopig gebuist. De ploeg rond André Greipel reed een opvallend aanwezige koers, maar de kers op de taart ontbreekt. "Ik vind het vooral jammer voor mijn ploegmakkers", wist André Greipel na de etappe.

  Greipel begon met enkele felle lendenrukken nochtans als eerste aan de sprint. "Alles ging goed, tot op 250 meter van de aankomst. Ik had plots geen kracht meer over. Ik heb er niet echt een verklaring voor."

  "Ik deed nochtans mijn best en de ploeg ook. We hadden de wedstrijd onder controle en hebben in het slot zeker onze verantwoordelijkheid genomen. Ik neem de schuld op mezelf, het is jammer voor de ploegmakkers."

  Ook Jürgen Roelandts vond dat Lotto-Soudal zeker geen slechte etappe reed. "We zaten goed in de afdaling en we konden zo uit de problemen blijven. Misschien was het door de warmte dat André wat punch te kort kwam."

  Roelandts relativeert het mindere rapport van Lotto-Soudal: "Ach, morgen komt de zon ook nog op. We hebben nog twee kansen in deze eerste week, het moet dan maar gebeuren."

  Sergeant: "André staat altijd garant voor één etappe-overwinning"

  "Of we te vroeg aan kop zaten? Nee dat denk ik niet, we wilden Greipel gewoon vooraan houden. Iedereen weet dat André graag vooraan zit en zich comfortabel moet voelen in aanloop naar de sprint."

  "Nul op drie is inderdaad een ontgoocheling. Maar in de Tour moet je elke dag opnieuw beginnen. André is voor ons altijd een garantie geweest op minstens één etappe-overwinning."