• home
 • video
 • pas verschenen

  Fonseca moet strijdlust aan Voeckler laten: "Ik ben geen kampioen"

  Fonseca kreeg gisteren geen beloning van de jury.

  De Tour-jury gaf gisteren de prijs voor de strijdlust aan Thomas Voeckler, hoewel Armindo Fonseca 140 kilometer alleen in de aanval had gereden. "Het is niet de schuld van Thomas", vertelde een ontgoochelde Fonseca aan L'Equipe.

  Armindo Fonseca (Fortuneo) kreeg na een eenzame vlucht van 140 kilometer het gezelschap van Thomas Voeckler (Direct Energie). Het duo zong het samen nog 75 kilometer uit, maar werd in de slotfase gegrepen door een hongerig peloton.

  Ondanks zijn moedige vluchtpoging kreeg Fonseca de prijs voor de strijdlust niet. De jury gaf de (geld)prijs aan Thomas Voeckler.

  "Dat is niet de schuld van Thomas", reageerde een ontgoochelde Fonseca in L'Equipe. "Misschien is het wel de schuld van de jury. Ik ben geen kampioen en probeer het met mijn mogelijkheden te doen."

  De jury wou Voeckler belonen omdat hij toch wat animo in de etappe had gebracht. "Ik was zelf ook verrast", reageerde Voeckler, die zijn ploeg met de prijs 2.000 euro schonk. "Ik weet niet of ik de prijs verdiende. Misschien verdiende Armindo het wel meer."