• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-FIFA-bobo Jérôme Valcke krijgt in beroep mildere straf

  Valcke mag twee jaar eerder weer in het voetbal aan de slag.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal, ingekort tot tien jaar in plaats van twaalf.

  De 55-jarige Fransman was jarenlang de rechterhand van FIFA-voorzitter Sepp Blatter en zou gesjoemeld hebben bij de verkoop van WK-tickets en de toewijzing van het WK in Zuid-Afrika. Valcke werd ontslagen door de Wereldvoetbalbond en in februari werd hij voor twaalf jaar verbannen van alle voetbal-gerelateerde activiteiten.

  Een bijzonder zware straf want bijvoorbeeld Sepp Blatter werd maar voor acht jaar geschorst. De beroepscommissie van de FIFA is toch een beetje milder voor Valcke en kort zijn schorsing in tot tien jaar.

  Chung Mong-joon, nog een voormalige FIFA-official, zag zijn schorsing ook ingekort, van zes naar vijf jaar.