• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-bondscoach Scolari: "Portugal kan EK winnen"

  Scolari greep in 2004 met Portugal net naast de Europese titel.

  Volgens Luiz Felipe Scolari maakt Portugal een goede kans om het EK winnen. "Tegen ploegen met meer mogelijkheden presteren de Portugezen altijd beter", zegt de 67-jarige Braziliaan, die als bondscoach van Portugal in 2004 de EK-finale verloor tegen Griekenland.

  "De wedstrijd tegen Wales van morgen wordt lastig voor de Portugezen, maar ze hebben tijdens dit toernooi al meer obstakels overwonnen", zegt Scolari aan de Portugese televisiezender RTP. "Daarom verwacht ik wel dat ze in staat moeten zijn om de finale te halen."

  "Ik denk dat ze het in die finale tegen de Fransen zullen moeten opnemen. Geen eenvoudige klus, maar de Portugezen vinden dat soort matchen eigenlijk makkelijker", zegt de huidige trainer van Guangzhou Evergrande.

  Scolari neemt het ook op van Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid haalde op dit EK nog maar zelden zijn hoogste niveau, maar dat verrast Scolari niet.

  "Het is normaal om wat problemen te kennen na zo'n slopend seizoen. Portugal is ook niet enkel afhankelijk van Ronaldo. Ook Quaresma, Nani en Sanchez kunnen met hun talent een wedstijd beslissen."