• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jong pakt eerste rode kaart in Verenigde Staten na smerige tackle

  De Jong tackelt met gestrekt been Perez onderuit.

  Nigel de Jong heeft zijn eerste rode kaart in de Major League Soccer gepakt. De middenvelder van LA Galaxy pakte in de wedstrijd tegen de Vancouver Whitecaps uit met een gevaarlijke tackle en de Nederlander moest daardoor vroegtijdig gaan douchen.

  Met nog iets meer dan een kwartier op klok ging het licht even uit bij de controlerende middenvelder. De 31-jarige Nederlander ging met gestrekt been door op de Panamese spits Blas Perez en de scheidsrechter wilde eerst geel geven, maar trok toch meteen rood.

  Er was op dat moment nochtans geen vuiltje aan de lucht voor de club van Jelle Van Damme, die geschorst toekeek vanaf de tribune. Toen De Jong zijn tweede geel kreeg leidde Galaxy met 2-0.

  Robbie Keane, terug in de Verenigde Staten na zijn EK-avontuur met Ierland, had er na twaalf minuten met een heerlijke krul 1-0 van gemaakt en net na rust verdubbelde Jeff Larentowicz de voorsprong met een rake kopbal. Steven Gerrard (ex-Liverpool) leverde beide assists.

  Het verslag (video start bij tackle van De Jong)

  Hij is niet aan zijn proefstuk toe

  Nigel de Jong ging ook in de WK-finale van 2010 al eens zwaar over de schreef. Hij kwam met een gele kaart weg nadat hij zijn voet op de borstkas van Xabi Alonso geplant had.

  Fout zit in de video na 25 seconden.